Top 19 plaje în Thassos: un ghid complet

Thassos, numită și „Insula Smaraldului”, este una dintre cele mai frumoase și mai puțin cunoscute destinații de vacanță din Grecia. Situată în Marea Egee, această insulă idilică este cunoscută pentru plajele sale uimitoare, apele cristaline și peisajele pitorești. Pentru cei care doresc să exploreze frumusețea naturală a Thassos-ului, iată un ghid complet cu cele mai bune 19 plaje din insulă.

1. Plaja Golden Beach

Golden Beach este una dintre cele mai populare și mai frumoase plaje din Thassos, cunoscută pentru nisipul său fin și apele sale cristaline. Este locul ideal pentru a practica sporturi nautice precum windsurfingul și kitesurfingul.

2. Plaja Paradise Beach

Paradise Beach trăiește cu adevărat până la numele său, fiind considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Thassos. Cu nisipul său alb și apele sale turcoaz, această plajă este perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de soare și mare.

3. Plaja Aliki

Aliki este o mică insulă situată în sud-estul Thassos-ului, cunoscută pentru peisajele sale sălbatice și istoria sa bogată. Plaja de aici este impresionantă, cu apele sale limpezi și priveliști spectaculoase asupra mării.

4. Plaja Makryammos

Makryammos Beach este situată într-o mică golfă, înconjurată de păduri de pini și stânci abrupte. Cu nisipul său auriu și apele sale calme, această plajă este perfectă pentru familii și pentru cei care caută liniște și relaxare.

5. Plaja Marble Beach (Saliara)

Marble Beach, cunoscută și sub numele de Saliara, este una dintre cele mai fotografiate plaje din Thassos. Numele său vine de la nisipul său alb și fin, care seamănă cu marmura, și de la apele sale turcoaz, care creează un contrast uimitor.

6. Plaja Pefkari

Pefkari Beach este o altă bijuterie ascunsă a Thassos-ului, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru atmosfera sa relaxată. Cu nisipul său auriu și apele sale limpezi, această plajă este perfectă pentru snorkeling și scufundări.

7. Plaja Psili Ammos

Psili Ammos este o plajă izolată și liniștită, cunoscută pentru nisipul său fin și pentru apele sale cristaline. Situată în partea de sud-est a insulei, această plajă este locul ideal pentru cei care caută intimitate și liniște.

8. Plaja Alyki

Alyki Beach este situată în apropierea ruinelor antice ale unei vechi mine de marmură, adăugând un farmec suplimentar acestui loc. Cu nisipul său alb și apele sale calme, această plajă este perfectă pentru o zi de relaxare și explorare.

9. Plaja Skala Marion

Skala Marion este un mic sat de pescari situat în partea de sud-vest a insulei Thassos, cunoscut pentru plaja sa frumoasă și atmosfera sa relaxată. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru o zi de relaxare și bucurie.

10. Plaja La Scala

La Scala Beach este situată în apropierea orașului Limenas, capitala insulei Thassos, și este cunoscută pentru apele sale calme și pentru facilitățile sale moderne. Cu nisipul său fin și atmosfera sa relaxată, această plajă este perfectă pentru întreaga familie.

11. Plaja Sotiras

Sotiras Beach este situată în partea de nord a insulei Thassos, cunoscută pentru nisipul său fin și apele sale cristaline. Cu priveliști spectaculoase asupra mării și a insulei Thassos, această plajă este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

12. Plaja Livadi

Livadi Beach este situată într-o mică golfă, ascunsă între stânci și vegetație luxuriantă. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru cei care caută intimitate și liniște.

13. Plaja Notos

Notos Beach este situată în partea de sud a insulei Thassos, cunoscută pentru nisipul său fin și pentru apele sale cristaline. Cu priveliști spectaculoase asupra mării și a insulei Thassos, această plajă este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

14. Plaja Salonikios

Salonikios Beach este situată într-o mică golfă, înconjurată de stânci și vegetație luxuriantă. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

15. Plaja Vathi

Vathi Beach este situată într-o mică golfă, ascunsă între stânci și vegetație luxuriantă. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru cei care caută intimitate și liniște.

16. Plaja Astris

Astris Beach este situată în partea de sud a insulei Thassos, cunoscută pentru nisipul său fin și pentru apele sale cristaline. Cu priveliști spectaculoase asupra mării și a insulei Thassos, această plajă este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

17. Plaja Skala Prinos

Skala Prinos este un mic sat de pescari situat în partea de nord-vest a insulei Thassos, cunoscut pentru plaja sa frumoasă și atmosfera sa relaxată. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru o zi de relaxare și bucurie.

18. Plaja Glyfoneri

Glyfoneri Beach este situată într-o mică golfă, înconjurată de stânci și vegetație luxuriantă. Cu nisipul său fin și apele sale limpezi, această plajă este locul ideal pentru cei care caută intimitate și liniște.

19. Plaja Limenaria

Limenaria Beach este situată în partea de sud a insulei Thassos, cunoscută pentru nisipul său fin și pentru apele sale cristaline. Cu priveliști spectaculoase asupra mării și a insulei Thassos, această plajă este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

Concluzie

Thassos-ul este o insulă fermecătoare și pitorească, cu plaje uimitoare și peisaje naturale de neuitat. Indiferent dacă ești în căutarea unei plaje liniștite și intime sau a unei plaje animate și pline de viață, Thassos-ul are ceva special pentru fiecare. Așadar, ia-ți o pauză, pune-ți costumul de baie și pregătește-te să te bucuri de frumusețea nesfârșită a plajelor Thassos-ului și de apele cristaline ale Mării Egee.

About the author: Administrator

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *